Science-Fiction, Serien Liber Mundi, Kjøp Alene.

Science-Fiction,
Serien Liber Mundi,
Norsk Fantasy,
Spenningsbøker,
Fremtidskrim,Norsk Fantasy, Liber Mundi, Alene
Science-Fiction, Serien Liber Mundi, Alene.Bøkene kan kjøpes i de fleste digitale bokhandler.
Science-Fiction. Serien Liber Mundi. Alene er den andre boka i serien.
I denne ScienceFiction serien, Liber Mundi, Alene, har hovedperson Reikin Jernstein har nettopp avsluttet et prosjekt i Folkevergeutdannelsen sin og har fri. Han velger å ikke dra hjem siden samboeren, Livia Styrktett skal ha venninne helg. Han flyr skipet sitt, Kilden over et steppelandskap i Urleiven. Forrige gang han fløy her så han løver. Han har bestilt overnatting langs den store Rahangafloden siden han gjerne vil lete dem opp. Mens han flyr får han øye på løver. Han går ned, avbestiller den planlagt overnattinga og bygger seg en leirplass slik at han kan observere dem. Han har innredet underetasjen i skipet til stall for, hesten Saira som han har med seg.

Å observere løver viser seg etterhvert å være drepende kjedelig.

Å observere løver viser seg etterhvert å være drepende kjedelig. Det er en hannløve og to hunnløver. Han tror det kan være unger i det han tror kan være ei hule. En dag han ligger der og observerer dem reiser hannløva seg opp og brøler. Det går gjennom marg og bein. Reikin kikker forskrekket opp. Over leirplassen ligger en demning, den berømte Tandori demningen som sikrer vann i området året rundt. Den har gitt etter og vannet flommer utover Sivledalen der han befinner seg. Det er kun villmark langs elva, ingen hus. Reikin får Saira inn i skipet og er i ferd med å starte skipet. Det starter ikke.

Gode råd er dyre. Han må redde hesten.

For å redde hesten får han med seg Saira ut. Han har trent henne til å følge folk som flyr ed luftbelte. HAn rir henne ut mot de tordnende vannmassene. Da han skal starte beltet, er det dødt. Det ser dårlig ut. Han sprengrir rett mot det tordnende vannet for å prøve å komme i sikkerhet ved noen høyder i landskapet der han og hesten kanskje kan overleve.

Ved dette starter en rekke underlige hendelser som går fra galt til verre. Snart står han oppe i de største utfordringene i sitt liv. Unn deg litt spenning! Bli med på eventyr langt inn i fremtida et sted!

Handlinga foregår i ei tenkt fremtid.

Det foregår 7000 år etter at vår verden har brutt sammen i vold og stridigheter. De få som har overlevd forsøker å bygge verden opp igjen. Alt er endret. Polene har forskjøvet seg. Vår tids blomstrende byer er blitt til søpleplasser som blir til ødeland. Noen utnytter situasjonen for å skaffe seg makt. De gjør folk til slaver. Andre bygger verden i broderlighet. Det kommer til veldige kamper. De gode vinner. En spådom sier at en gang når verden igjen har bygd seg mett, vil en ung mann fødes, en kistebærer. Det initierer endringsårene der kampene igjen vil blusse opp. Bli med på denne siste kampen der mennesker skal prøve sin verdi. Ondt eller godt, Likeverd eller slaveri.


Vers om å lese bøker, Science-Fiction, Norsk-Fantasy , Serien Liber Mundi, Boka Alene, forfatter, R.R. Kile
Vers om bøker, Science-Fiction, Forfatter R.R. Kile


Science Fiction, femte bok i serien er under utarbeidelse under tittelen, Lysglimt på snø.
Science Fiction, 5. bok i serien Liber Mundi er under utarbeidelse under arbeidstittelen Lysglimt på snø.  Norsk Fantasy , Serien Liber Mundi,  forfatter, R.R. Kile
Science Fiction, 5. bok i serien Liber Mundi er under utarbeidelse under arbeidstittelen Lysglimt på snø.


Reikin og Livia har flyttet til Liljedalen, Reikins barndomshjem. Ordelia, husholderen og Grolin, gartneren, har flyttet sammen med dem. De er lykkelige. Livia venter barn. Nedkomstdagen nærmer seg. Reikin reiser til Konglomeratet på Rådsmøte alene.

Reikin mottar en melding om at hun drar til legen siden hun føler seg uvel. Under en pause kontakter han henne. Hun svarer ikke. Han skriver en melding for å får vite om han bør komme hjem. Hun svarer ikke.

Reikin vil ha med seg ei jordmor fra Konglomeratet for å bistå under fødselen. Han arrangerer for det, før han reiser hjem. Mens han driver og fikser sjekker han displayet. Ingen svar. Han kontakter henne. Denne gangen svarer hun, men det er et underlig svar. Hun har falt og mener at hun trenger en lege. Hun avslutter. Han kontakter henne igjen. Denne gangen svarer hun ikke

Reikin spør Grolin hvorfor han ikke har kjørt Livia til legen. Han får ikke svar. Det tikker inn en underlig melding fra Livia. Han spør om barnet har det bra. Hun skriver ja.

Reikin reiser hjem. Da han kommer til sykehuset får han vite at det ikke har vært noen Livia Jernstein der i dag. Hun er ikke satt opp med time før om en uke. Nå blir han skikkelig redd. Hendelser eskalerer. Det utvikler seg dramatisk. Ingen aner hvor Livia er. De må finne henne.

Da er det bare å se frem til fortsettelsenFantasy, Norsk Science Fiction, Spenningsbøker, Fremtidskrim, Serien Liber Mundi
Norsk Science Fiction.


Hvorfor skriver du disse bøkene? Hvorfor skal man lese dem?

Vi lever i en verden med sterke spenninger. Mange er misfornøyde, opplever seg ikke lyttet til, er sinte og lider av politikerforakt. Dette er typiske nedgangskrefter i et samfunn. Unger blir slitne av skolen, folk dropper ut, orker ikke å lære. Funksjonshemmede opplever seg ikke inkludert. Jeg har ønsket å skape et samfunn der det er plass til alle, der mennesker er mer enn tall og nummer. Det er folk som betyr, ikke økonomiske gevinster og materiell rikdom.

Hvordan har du forsøkt å få det til?


Jeg ødela verden. Så lot jeg folk bygge den opp igjen som så et behov for en verden tuftet på frihet og likhet og brorskap, mennesker som ville at de skulle bli til virkelighet, ikke bare paroler til å ta frem i godt selskap. Man forsøkte å få kjærligheten til å bli den drivende kraft i all virksomhet. Sien kjærlighet kun kan gis i fri vilje, ble det lagt stor vekt på frihet.

Men loven da. Den utfordrer friheten?

Ja, frihet innenfor loven. Loven ble laget basert på Planen. Planen skulle forhindre at det grusomme som skjedde ved vår verdens undergang aldri skulle skje igjen. det var selvsagt ulikheter mellom verdensdeler som følge av geografiske forskjeller og et lokaldemokrati. Men stort sett fungerte ting likt i alle verdensdeler. Det en verdensdel oppfant, ble straks satt i virksomhet i andre verdensdeler også. Penger var ikke vesentlig, kun et byttemiddel. Alle arbeidstimer ble lønnet likt. Folk fikk den hjelp de hadde behov for uansett hvem de var. Folk kunne spare penger eller bruke dem. De ville aldri sulte eller mangle hjem. Verden var et sted der mennesker kom først.